05.20.2022

Share:

 
Fondi Kosovar për Garanci Kreditore shënoi 6 vjetorin e themelimit

 

Prishtinë, 20 Maj 2022

Fondi Kosovar për Garanci Kreditore gjatë kësaj jave  shënoi 6 vjetorin e themelimit. Me qëllim që ta shënojmë këtë përvjetor, të gjitha aktivitetet që filluan nga e hëna 16 Maj deri më 20 Maj i kemi titulluar “Java e Fondit”.

Është bërë traditë që gjatë përvjetorëve të operacionalizimit të institucionit tonë të mbillen drunj me qëllim që sadopak të kontribojmë në ruajtjen e ambientit dhe gjelbrimin e vendeve të pagjelbëruara. Këtë vit stafi i Fondit mbolli dymbëdhjetë drunj bliri në oborrin e shkollës së mesme ekonomike të Fushë Kosovës. Kjo iniciativë u bë në bashkëpunim me autoritetet Komunale.

Shënimi i 6 vjetorit vazhdoi edhe me aktivitetin e rradhës me ç’rast menaxhmenti i FKGK mbajti një ligjeratë në Fakultetin Ekonomik – në Universitetin  e Prishtinës me temën “ Roli i skemave garantuese”

Për ta informuar publikun lidhur me aktivitetet e FKGK në përgjithësi dhe përgjatë këtyre viteve, ishim prezent në emisionin OnAir në Radio Kosovë.

Gjithashtu, të enjtën, u organizua një ngjarje modeste me ç’rast ishin të pranishëm përfaqësues nga: BQK, Banka Botërore; KfW; USAID; Ambasada Suedeze; Bankat komerciale; Institucione mikrofinanciare, Shoqata e Bankave të Kosovës si dhe bashkëpunëtorë tjerë të Fondit së bashku me anëtarët e Bordit dhe ekipin e  FKGK.

Me këtë rast, drejtori menaxhues z. Besnik Berisha, iu drejtua të gjithë të pranishëmve  me një fjalim rasti, me ç’rast i falenderoi të gjithë për bashkëpunim dhe përkrahjen gjatë këtyre viteve.

Deri më sot Fondi Kosovar për Garanci Kreditore ka arritur të ketë bashkëpunim me shtatë banka komerciale që veprojnë në Kosovë, me katër institucione mikro financiare dhe me një institucion jo bankar dhe krijoi një bazë të shëndoshë bashkëpunimi me të gjithë.

Deri sot, kapitali i përgjithshëm i FKGK ka arritur € 55,337,447. Shuma e kredive të garantuara ka arritur vlerën 447,16 Milion Euro dhe numri i përgjithshëm i kredive të garantuara është 10,963.

NATYRA G – Shtëpia e djathit

NATYRA G – Shtëpia e djathit

Rrugës tonë nga Prishtina për në Ferizaj, nëpër rrugën e vjetër, jo shumë larg hyrjes në Ferizaj, në vendin e quajtur Prelez i Muhaxherëve, në mesin e shumë bizneseve ndodhet edhe biznesi që vizituam, shtëpia e djathit NAYRA-G. Një zonjë e buzëqeshur e plot energji,...

MOEA FRUTOMANIA – Shishe e vogël me dashuri të madhe

MOEA FRUTOMANIA – Shishe e vogël me dashuri të madhe

Gjithnjë është kënaqësi kur shkon dhe e viziton një biznes vendor i cili me tërë kapacitetin, përkujdeset që të ofrojë produkte cilësore dhe krejtësisht natyrale. Fabrika të cilën e vizituam, është themeluar që në vitin 2006. Qysh atëherë idea dhe qëllimi kryesor ka...